Передплата 2024 ВЗ

"Озвучена в МВС версія замаху на Шеремета не відповідає на головні питання", - Портников

  • 15.12.2019, 15:36
  • 940

На брифінгу за участю президента, генерального прокурора,а також керівництва Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції не пролунало переконливого пояснення щодо того, якими мотивами керувалися затримані у справі Павла Шеремета. Не названо й замовників скоєння злочину

Про це заявив відомий український журналіст, публіцист і громадський діяч Віталій Портников в ефірі щотижневої програми «Суботній політклуб» на телеканалі Еспресо.TV.

«Тільки суд може визначити реальність того, хто реально вбив цього російського журналіста, і тільки суд може визначити, наскільки достовірними будуть, якщо вони будуть, докази слідства у цій справі. Але я хотів би звернуту увагу на іншу річ, яка мені здається досить важливою в будь-якій кримінальній справі, тим більше в кримінальній справі, яка пов'язана з політикою, яка пов'язана з вбивством журналіста. Це замовники і мотив. Поки що ми нічого не знаємо про перше і виглядає абсолютно непереконливим друге», — зазначив журналіст.

Названий на брифінгу в якості мотиву намір підозрюваних «дестабілізувати» внутрішню ситуацію в країні, на думку Портникова, не витримує жодно критики.

«Воно взагалі спростовується самою реальністю. Тому що ніякої дестабілізації після вбивства Павла Шеремета в Україні не було, а ситуація вже була дестабілізована тим, що цей трагічний вчинок було здійснено в час досить гарячої фази війни. Це вже була дестабілізована країна. Саме ж вбивство Павла Шеремета, можна сказати, збурило насамперед журналістську громадськість. Не можна сказати, що цей журналіст був символом опозиційної боротьби з тодішньою владою. Це вже була постмайданна влада, а Павло Шеремет був серед тих, хто підтримував Майдан», — пояснив він.

«Мотив мало б реально запропонувати нам слідство», — наголосив Портников.

До того ж, продовжив він, як і у випадку із загибеллю Георгія Гонгадзе, невідомими лишаються замовники.


Схожі новини