Передплата 2024 «Добра кухня»

У Сенаті наступного тижня розглянуть "пекельні санкції" проти Росії

  • 15.12.2019, 13:14
  • 661

Нові санкції планується ввести за втручання РФ у демократичні процеси за кордоном, а також "ворожі" дії в Сирії та агресію проти України

Панель Сенату США планує розглянути законопроект про санкції проти Росії на наступному засіданні з питань бізнесу 18 грудня. Відповідне засідання заплановане в графіку Комітету з міжнародних відносин Сенату, повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що на цьому засіданні комітет має розглянути «Закон про захист американської безпеки від агресії Кремля».

Раніше сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем назвав цей документ «пекельними санкціями». Планується, що цей двопартійний законопроект запровадить санкції проти Росії за її втручання у демократичні процеси за кордоном, а також за її «ворожі» дії в Сирії та агресію проти України.

Санкції будуть спрямовані на державний борг Росії, банки, які підтримують спроби Кремля «підважити демократичні інституції в інших країнах», російські проекти, пов’язані з продажем зрідженого природного газу за кордон, кіберсектор Росії та на осіб, наближених до президента Володимира Путіна.

Документ також передбачає створення Офісу кіберпростору та цифрової економіки в структурі Державного департаменту. Якщо комітет ухвалить законопроект, його ще мусить розглянути весь склад Сенату та Палати представників, перш ніж документ передадуть на підпис президенту Дональду Трампу.

Схожі новини