Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Санкції проти Росії мають бути не тільки продовжені, а й посилені, - Порошенко

  • 13.12.2019, 10:13
  • 651

До тих пір, доки триває російська агресія, усі зусилля п’ятого Президента будуть спрямовані на зміцнення світової коаліції на підтримку України.

Про це Петро Порошенко заявив в інтерв’ю журналісту Сергію Лойку для Радіо Свобода.

«Вже йде шостий рік невпинної агресії проти України з боку Росії. З перших днів мого президентства однією з ключових задач було створення світової коаліції для забезпечення світової солідарності з Україною, і це завдання було успішно виконане», — нагадав Порошенко.

«До тих пір, доки окупована земля України, включно з Донбасом і Кримом, не буде звільнена від російської військової присутності, і український суверенітет не буде відновлений, я як п’ятий Президент, як народний депутат і як громадянин буду робити все від мене залежне, щоб цю коаліцію сцементувати», — пообіцяв Порошенко.

Він повідомив, що рішення Ради Є С щодо продовження санкцій проти Росії ще на шість місяців є також результатом цих зусиль.

«Усі мої останні виступи на різноманітних форумах були спрямовані на те, щоб Україна залишалась високо в порядку денному світової системи безпеки», — наголосив Порошенко.

Він зазначив, що виступає не просто за продовження санкцій проти Росії — на переконання Порошенка, вони мають бути посилені. «Тому що якщо Російська Федерація протягом шести років не виконує взяті на себе зобов’язання, якщо Російська Федерація не виконує прямі норми міжнародного права, якщо РФ не виконує рішення міжнародних судів, то вона, безперечно, заслуговує на посилення санкцій», — наголошує Порошенко.

«Йдеться не тільки про суд з „Газпромом“ у Стокгольмському арбітражі, але й про Гамбурзький трибунал, який присвячений акту агресії проти українських Збройних Сил у Керченській протоці і безпеці в Азовському морі. І ті позови, які подавались за моєю директивою і були пов’язані з невиконанням Росією Міжнародної конвенції щодо фінансування тероризму. І за фактами переслідувань кримських татар на території Криму. Ці та інші позиції сьогодні у переліку наших претензій, який буде розширюватися. Врешті решт завдяки нашим зусиллям міжнародна правова відповідальність Росії, включно з Воєнним трибуналом у Гаазі, має наступити», — переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини