Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Є певний присмак штучності», - журналістка про "справу Шеремета"

Головна редакторка «Слідство.Інфо» та одна з авторок журналістського розслідування щодо вбивства Павла Шеремета Анна Бабінець заявила, що слідство надало недостатньо «струнких доказів» у справі про вбивство журналіста Шеремета

Про це вона сказала в ефірі програми «Нині вже» на hromadske.

Вона зазначила, що докази слідства її повністю не переконали. За словами журналістки, поліція представила багато емоційних розмов, але не конструктивних доказів, зокрема щодо мотивів та замовника.

«Усі ці роки розглядалася версія про професійну діяльність Павла, тепер стала загальна дестабілізація. Вона також розглядалася. Пам'ятаю, що через 9 місяців після вбивства Павла пріоритетною версією поліції була професійна діяльність. І так виходить, ця група, за інформацією від поліції, і стовпи підриває, і вирішила журналіста відомого підірвати. Хочеться більше струнких доказів», — сказала Бабінець.

За словами журналістки, виглядає логічним пов’язати рух у слідстві зі зміною глави Нацполіції та слідчої групи 2 місяці тому, адже після цього почалися перші затримання та підозри. Водночас журналістка додала, що в таких темпах «є певний присмак штучності».

Схожі новини