Передплата 2024 ВЗ

"Хтось добряче ї@@@ся днями у Парижі!": волонтери та ветерани АТО обурюються у соцмережах через затримання добровольців

  • 12.12.2019, 18:10
  • 3 358

Волонтерку Юлію Кузьменко та військового Андрія Антоненка підозрюють у причетності до вбивства білоруського журналіста Павла Шеремета.

Про це співзасновниця проєкту NebesnaSotnya.in.ua Аліна Бондар написала у Facebook.

«Затримано волонтера Юлія Кузьменко! Про це повідомив адвокат Влад Добош. Нібито за співучасть у вбивстві, пред'явили 115 ст. КК!!! Ймовірно, Шеремета (!!!) До чого тут Юля!?! Обіцяти знайти убивць, аби залишили на посаді, а тепер списує на волонтерів», — зазначила вона.

Бондар зазначила, що наразі відбуваються обшуки у щонайменше 4 осіб.

Щодо арешту волонтерки Кузьменко висловився також ветеран АТО і блогер Олексій Петров.

«Судячи з усього, хтось добряче ї@@@ся днями у Парижі! Сьогодні затримали лікаря, волонтера Юлія Кузьменко та військового, музиканта, автора пісні „Тихо пішов, тихо прийшов“, Андрій Антоненко. Їх начебто звинувачують у причетності до вбивства Павла Шеремета. А чого не принцеси Діани?!», — написав ветеран у Facebook.

Петров нагадав, що декілька днів тому, затриманий раніше Влад Грищенко повідомив, що йому пропонували взяти на себе цю справу, в обмін на звільнення з під варти його дружини.

«Незабаром нас очікує брифінг очільника МВС пана Авакова, де він напевне звітуватиме про блискуче „розкриття“ цієї справи. Нічого так міністр прокотився до Парижа», — резюмував блогер.

«Юля Кузьменко — це волонтер, лікар, який був на всіх акціях, Майданах. Вона ніде не переховувалась, завжди посміхалась. Людина, яка скоїла кримінал, так себе не поводить. Мені здається зараз йде тотальне знищення іміджу української армії», — сказав Петров у коментарі «Прямому».

Нагадаємо, арніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. Після цього музикант і активіст Андрій Артеменко повідомив про обшуки у нього у помешканні у справі Павла Шеремета.