Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Щороку пластуни присвячують 668 тисяч годин вихованню молоді на волонтерських засадах

  • 11.12.2019, 16:43
  • 570

Про це під Українського жіночого конгресу повідомила керівниця осередку Пласту у Львові Анастасія Слюсаренко.


За її словами, сьогодні «Пласт» в Україні налічує понад 7 тисяч дітей різного віку, з якими займаються орієнтовно 3 тисячі старших волонтерів. Керівниця осередку Пласту у Львові звернула увагу на рівні умови та можливості, в яких відбувається виховання молоді в організації.


«Юнак і юначка в Пласті розвивають свої інтелектуальні, фізичні і провідницькі здібності згідно з віковими потребами. Пластові проби і завдання для хлопців і дівчат однакові. Ми звертаємось один до одного на „ти“ незалежно від віку. Хлопці і дівчата однаково облаштовують свої табори: однаково вміють рубати дрова чи куховарити. Незалежно від гендеру в усіх є ті самі „14 точок закону“ — своєрідних ідеалів, які формують особистість. Принцип рівності лежить в основі багатьох внутрішніх правил організації», — розповіла Анастасія Слюсаренко.


«Пласт, найчисельніша молодіжна організація в Україні, розвивається як елемент позашкільної освіти в Україні без поділу на схід чи захід, на хлопчик чи дівчинка», — додала вона.


Згідно зі статистикою самої організації, сумарно по всій Україні волонтери щороку присвячують 668 тисяч годин, або 76 років, для занять з молоддю, табори тощо.

Схожі новини