Передплата 2024 «Добрий господар»

У Польщі затримали українця, якого підозрюють у підготовці теракту

  • 11.12.2019, 08:58
  • 555

Громадянин України останнім часом сильно радикалізувався, а близько двох місяців тому перейшов в іслам, отримавши ім’я Мохамед

Агенція внутрішньої безпеки Польщі на вимогу прокуратури затримала українця, який планував підірвати начинений вибухівкою автомобіль біля торгового центру у місті Пулави на південному сході Польщі.

Про це повідомив прокурор відділу Національної прокуратури у Любліні Мацей Флоркевич, пише RMF24. pl, передає Главком

За словами прокурора, «затримана особа останнім часом сильно радикалізувалася, а близько двох місяців тому перейшла в іслам, отримавши ім’я Мохамед». Чоловік зустрічався з багатьма особами, які могли допомогти йому у проведенні теракту, збирав різноманітні хімічні речовини, вивчав в Інтернеті матеріали про саморобні вибухові пристрої. Він також планував купити автомобіль, який мав бути використаний для здійснення теракту.

Чоловік проживав у Пулавах, а також часто бував у Варшаві. У польській столиці він перебував у середовищі іноземців, які, за словами польських правоохоронців, представляють радикальний підхід до принципів ісламу, утримував близькі контакти з іноземцями, зокрема з Таджикистану, а також громадянами Росії чеченської національності. Силовики також провели обшуки у помешканнях цих іноземців.

Громадянина України було затримано 4 грудня, а 6 грудня його було тимчасово арештовано. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення

Схожі новини