Передплата 2024 «Добрий господар»

У Станиці Луганській помітили бойовиків у російській формі з невідомою символікою

  • 10.12.2019, 13:28
  • 547

Cпільний центр з контролю та координації (СЦКК) зафіксував перебування бойовиків на ділянці розведення сил у Станиці Луганській, що є порушенням мінських угод.

Про це повідомляє пресцентр ООС у Facebook.

Як зазначається, представники збройних формувань були одягнені у камуфляж російського зразка у нарукавних пов'язках з написом «СЦКК-JCCC». Така символіка у складі СЦКК не використовується.

«Представники збройних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей України за жодних обставин не можуть знаходитися на ділянках розведення, перебування на яких дозволено тільки офіцерам СЦКК», — йдеться в повідомленні.

Перебування осіб, нібито представників СЦКК, на ділянці розведення порушує Мінські домовленості, що були імплементовані у рамковому рішенні Трьохсторонньої контактної групи про розведення сил та засобів.

У штабі наголосили, що у грудні 2017 року офіцери збройних сил РФ в односторонньому порядку припинили свою діяльність у складі СЦКК та покинули Україну. Представників «ЛНР» та «ДНР» у складі СЦКК також немає.

«Вимагаємо в окупаційної адміністрації Російської Федерації в Луганській області прибрати вищезазначених представників збройних формувань з території ділянки розведення», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини