Передплата 2024 «Добрий господар»

Путін запропонував для України дешевшу на 25% ціну на газ в обмін на "спільну чесну роботу"

  • 10.12.2019, 10:58
  • 575

Президент Російської Федерації Володимир Путін каже, що Україна може купувати газ на 25% дешевше, якщо домовиться з Росією про "спільну чесну роботу".

Про це повідомляє «Українська правда».

«Пам'ятайте відомий дитячий віршик: «А у нас в квартирі газ. А у вас?». І у вас є. І буде. Але може бути набагато дешевше, якщо ми домовимося про спільну чесну роботу. Може бути дешевше на 25%, ніж сьогодні отримує кінцевий споживач.

Перш за все, промисловий споживач. Тому що ціна газу для побутового споживача, для громадян, дотується. І ми не можемо вираховувати ціну від ціни, що дотується — це звичайна логіка економічна", — сказав лідер країни-агресора.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова взяти кошти, який виграв НАК «Нафтогаз України» у Стокгольмському арбітражі проти Росії, газом.

«Ми обговорювали це питання вирішення питання трибуналу… З приводу повернення коштів. Так, ми, в принципі зняли питання з приводу 3 мільярдів, які ми виграли… Наша позиція проста — ми готові взяти газом. Це компроміс, на який ми готові іти. Те, що нам потрібно. Why not?», — сказав Зеленський.

Схожі новини