Передплата 2024 «Добрий господар»

Миколу Рудьковського засудили у Росії до двох років виправної колонії

Колишнього міністра транспорту України звинуваили в нападі на посольство РФ у Києві в 2014 році

У понеділок Московський міський суд засудив колишнього міністра транспорту та зв’язку України Миколу Рудьковського до двох років виправної колонії. Про це повідомляє Польське радіо.

Росія звинувачує Рудьковського в нападі на посольство РФ у Києві в 2014 році. Суд над колишнім чиновником проходив без доказів, оскільки Рудьковський визнав провину і розкаявся у скоєному.

Миколу Рудьковського затримано восени 2018 році на території Росії. Його розшукували у зв’язку з подіями, що відбулися в ніч з 14 на 15 червня 2014 року, перед посольством РФ в Києві. Перед установою зібралися тоді люди, котрі вимагали, щоби Росія перестала втручатися у внутрішні справи України. У напрямку будинку летіли коктейлі Молотова та каміння, які ушкодили автомобіль працівника дипломатичної установи та розбили вікно. Російські ЗМІ згодом написали, що зібрані люди намовили Миколу Рудьковського кинути камінь у будинок посольства. Таку ж позицію зайняли адвокати українського чиновника.

Микола Рудьковський був міністром транспорту та зв’язку в 2006—2007 роках в уряді Віктора Януковича. Політик належав до Соціалістичної партії України. Його прізвище часто з’являлося в рейтингах найбагатших українців.

Схожі новини