Передплата 2024 «Добрий господар»

Під стінами ОПУ триває акція "Висадка на Банковій" (оновлено)

  • 08.12.2019, 19:19
  • 965

Організатор "Рух Опору Капітуляції" оголосив: "Акція триватиме доти, доки не буде чіткої інформації, про що домовились учасники Нормандської четвірки у Парижі".

Акція є позапартійною, не має бути ніяких прапорів та політичних лозунгів. Люди планують просто зібратися і координувати дії, залежно від перебігу зустрічі «нормандської четвірки» у Парижі, яку заплановано на 9 грудня о 17:00 за київським часом.

«За годину будуть люди, і їдуть вони з усієї України… Ці громадяни збираються стояти тут аж до кінця Нормандської зустрічі. Тут мали прозвучати виступи активістів, відомих особистостей, дипломатів та інших. Мала бути просвітницька програма, вечір українського фестивального кіно, тихі виступи гуртів з майданівськими піснями, а 9 грудня весь день мали бути лекторії від відомих професорів, науковців та військових по різних аспектах громадянського життя», — розповів координатор «Руху проти капітуляції», волонтер Мирослав Гай.

За півгодини до початку акції активісти хотіли поставити сцену навпроти будівлі ОПУ, але їм завадили правоохоронці. Також правоохоронці не впустили фуру з табличкою «Телебачення України», всередині якої перебуває каркас для шатра.

Світлина з Fb Андрія Смолія
Світлина з Fb Андрія Смолія

Пізніше активістам вдалося встановити кілька шатрів і наметів. Також принесли бочки і генератори. Поліція не втручається.

За інформацією колишнього народного депутата України Сергія Висоцького, яку він оприлюднив у Facebook, сцену перед входом не дозволило встановити управління Державної охорони за вказівкою голови Офісу президент Андрія Богдана.

Зараз активісти починають облаштовувати свій побут, зокрема зносять автономні генератори, дерев’яні піддони, металеві бочки для вогнища, великі казани для приготування їжі і дрова у мішках.

За інформацією УНІАН, безпосередньо на площі перед Офісом президента працює лише поліція діалогу, проте поліцейські та нацгвардійці інших підрозділів зосереджені на прилеглих вулицях, в тому числі біля Національного драматичного театру імені І. Франка, а також на вулицях Інститутській і та Лютеранській.

«Еспресо» повідомляє, що на Банковій станом на 20.00 зібралося кілька тисяч протестувальників.

Схожі новини