Передплата 2024 «Добра кухня»

"Особисті зустрічі з Путіним мають трагічні наслідки для України", - Парубій

  • 08.12.2019, 11:34
  • 552

Під час перемовин у Парижі президент Володимир Зеленський має спілкуватися з Володимиром Путіним виключно в присутності Еммануеля Макрона та Ангели Меркель

На цьому наголосив народний депутат від партії «Європейська солідарність», голова Верховної Ради у 2016−2019 роках Андрій Парубій, виступаючи ввечері у суботу, 7 грудня 2019 року, в ефірі телеканалу Еспресо.TV.

«Я навіть не розумію, які мотиви цього бажання (поспілкуватися з Путіним тет-а-тет, — ред.). Чи він вважає, що таким чином його (Зеленського, — ред.) статус підніметься? Чи його авторитет підніметься? …Я можу говорити як людина, яка бачила ці всі роки справжню позицію і політику Путіна: він буде просто переламувати», — зазначив політик.

Зокрема, як заявив Парубій, за його даними, на зустрічах з Ющенком Путін «особисто погрожував».

«Він просто намагався впливати, як впливають на вулиці злочинні авторитети, а не політики під час переговорів», — уточнив нардеп.

А у випадку з Віктором Януковичем, продовжив Парубій, російському керівнику вдалося досягти бажаного.

«Одна поїздка в Сочі, він повертається і повністю повертається його позиція щодо євроінтеграції. І вони оголошують, що Україна не підпише Угоду про євроінтеграцію», — нагадав ексспікер.

«Чомусь ці зустрічі — особисті з Путіним — для української політичної історії мають дуже негативні наслідки. Я би навіть сказав, трагічні наслідки. Бо, нагадаю, власне, поїздка в Сочі на особисту зустріч Януковича й Путіна призвела до зупинки євроінтеграції і фактично це стало початком українського Майдану, Революції Гідності. І тому, звичайно, кожна нормальна людина, яка розуміє процеси, яка дбає про інтереси держави, вона розуміє небезпеку», - підсумував Парубій.

Схожі новини