Передплата 2024 ВЗ

Герус отримав 400 тисяч доларів за поправку про імпорт електроенергії з Росії - Скороход

  • 05.12.2019, 19:41
  • 2 149

Колишній представник президента Володимира Зеленського в Кабміні Андрій Герус отримав хабара за внесення поправки щодо імпорту російської електроенергії.

Про це в розмові з ведучою та журналісткою «Прямого» Дашою Щасливою розповіла народна депутатка Ганна Скороход.

«Ексклюзивна інформація, яка мене сьогодні шокувала, — це те, що Геруса, який є автором скандальної поправки. завдяки якій ми купляємо електроенергію в Російської Федерації, звинуватили в хабарі і назвали суму. Чотириста тисяч доларів він начебто отримав від бізнесменів, яким вигідно продавати-купувати електроенергію з Російської Федерації… Про це розповіла народний депутат вже не від „Слуги народу“ Ганна Скороход», — розповіла Щаслива і попросила включити запис розмови з народною депутаткою Ганною Скороход.

«Зараз у нас розглядається в другому читанні законопроект 2233, в якому є поправка про заборону імпорту за двосторонніми договорами з Російською Федерацією на внутрішньому добовому ринку, але при цьому не забороняється продаж електроенергії з РФ на добу вперед, що для мене є питанням: чому так? Напевно, пан Герус намагається таки відпрацювати ті гроші, які отримав за внесення цієї поправки ще два місяці тому. Іншого пояснення я просто знайти не можу.

— Андрій Герус отримав гроші за цю поправку?

— Я іншого пояснення тому, що не хочуть повністю заборонити імпорт електроенергії з Російської Федерації, не бачу, — відповіла Скороход.

«Там ще був шматок. Я запитала „скільки?“, а вона назвала суму від 100 до 400 тисяч доларів», — додала Щаслива.

Схожі новини