Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У кожного другого пенсіонера на Львівщині зросли виплати

Перерахунок зумовлений зростанням прожиткового мінімуму

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська розповіла про черговий перерахунок пенсій у зв’язку із збільшенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (з 1564 грн до 1638 грн), згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

Отож, 1 грудня перераховано пенсії 346,8 тис. особам із 685, 7 тис. отримувачів пенсій у Львівській області. Середня сума підвищення становить 46,90 гривень. Загалом середній розмір пенсійної виплати у поточному році зріс на 357,64 грн і станом на 1 грудня 2019 року становить 2772,14 гривень,

Заступник начальника Головного управління, начальник управління обслуговування громадян Руслана Іванкова на конкретних прикладах продемонструвала, як змінився з 1 грудня поточного року розмір пенсії різних категорій пенсіонерів після проведеного перерахунку.

Розміри підвищень розраховують індивідуально для кожного пенсіонера за документами пенсійної справи.

У Пенсійному фонді наголошують: перерахунок проводиться автоматизованим способом, тому додатково звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно.

Схожі новини