Передплата 2024 «Добрий господар»

У Конгресі США ухвалили резолюцію проти повернення Росії у G7

  • 04.12.2019, 08:35
  • 889

Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію із закликом не повертати Росію в G7. За ухвалення документа проголосували 339 конгресменів, 71 висловилися проти

Про повідомляє УНН з посиланням на Палату представників Конгресу США.

У резолюції конгресмени закликають всіх лідерів «Великої сімки» виступити проти повернення Росії доти, доки вона не припинить окупацію суверенній території України, включаючи Крим, і не припинить свої напади на демократичні держави у всьому світі.

Раніше резолюцію проти участі Росії в саміті G7 ухвалив комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США.

Ініціативу для голосування вніс конгресмен Альбіо Сірейс. У документі зазначено, що Росію необхідно не допустити до участі у «Великій сімці» до тих пір, поки вона «не буде поважати територіальну цілісність своїх сусідів і дотримуватися стандартів демократичних суспільств».

«З 2014 року після того, як Росія перестала брати участь у G7 на тлі конфлікту на південному сході України, жодну з умов для її повернення не було виконано», — сказав Сірейс.

Він також зазначив, що Росія, за його словами, навпаки, стала більш агресивною стосовно України і «підірвала демократію в багатьох інших країнах, включаючи США».

Схожі новини