Передплата 2024 «Добрий господар»

Хто "здав" підлеглого Труби, через якого очільник ДБР втратив посаду

Радник звільненого голови ДБР Романа Труби Ігор Щербина попався на хабарі через скарги соратника заступника голови Офісу Президента Сергія Трофімова. Виявилося, саме наближений до Офісу підприємець поскаржився на корупцію в правоохоронному органі.

Про це пише obozrevatel.

У розпорядженні журналістів є постанова суду про обшук у квартирі Щербини. З’ясувалось, хабар у $ 150 тисяч він вимагав у гендиректора Edelburg Development Сергія Кучера. Бізнесмен відомий своїми тісними контактами з Сергієм Трофімовим, а тепер і чесною громадянською позицією. Він не став брати участь у корупції, а пішов у НАБУ.

Цікаво, що ще кілька днів тому вкладники корпорації «Укрбуд» виходили на пікети після новини про те, що Кучер за рекомендацією з Офісу президента очолить підприємство. Тоді мітингувальники обурилися роботою Кучера як глави Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) та його контактами з Максимом Микитасем.

Однак, тепер же зрозуміло, що Сергій Кучер — чесний підприємець, який не готовий давати хабарі і, як радив Зеленський, завжди тримає поруч «гарячий номер» НАБУ.

«Під час зустрічі Щербини І. В. і представника девелоперської компанії Edelburg Development Кучера С. обговорювалося питання щодо дій слідчих Державного бюро розслідувань і прокурору ГПУ щодо кримінальної справи», — йдеться в постанові суду.

Нагадаємо, корупційний скандал довкола Труби став приводом для його звільнення і перезапуску відомства.

Схожі новини