Передплата 2024 «Добра кухня»

Рада підтримала заяву "Євросолідарності" про неухильний курс на НАТО (відео)

Верховна Рада підтримала заяву депутатів фракції "Європейська солідарність", за якою Україна у грудні цього року має звернутися до парламентів країн-членів НАТО за Планом дій щодо членства в альянсі.

У документі, зокрема, йдеться: «Закликати президента забезпечити підготовку та подання у грудні 2019 року до Північноатлантичної ради НАТО та Генерального секретаря НАТО звернення про підтвердження наміру України отримати План дій щодо членства в НАТО.

Уповноважити голову Верховної Ради на підписання документів, спільно з президентом та прем’єр-міністром, необхідних для підтвердження наміру України отримати План дій щодо членства в НАТО;

Звернутися до парламентів країн-членів НАТО із закликом сприяти отриманню Україною Плану дій щодо членства у НАТО".

У тексті також відзначається, що Україна є східним кордоном Північноатлантичного альянсу і «своєю самовідданістю у відсічі російській агресії робить значний внесок у гарантування миру і безпеки у всьому трансатлантичному просторі».

За заяву Ради «Щодо першочергових кроків забезпечення євроатлантичної інтеграції України — набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору» проголосували 284 депутати.

На пленарному засіданні проєкт постанови представляв експрезидент Петро Порошенко.

Згодом він записав відео, у якому привітав українців з ухваленням цього важливого документа.

Схожі новини