Передплата 2024 «Добрий господар»

«Море і риби» Володимира Патика стали об’єктом відеомапінгу

Зображення українських монументальних мозаїк продемонстрували у Відні

«Море і риби» Володимира Патика, «Боривітер» Алли Горської та інші мозаїки українських митців продемонстрували у Відні за допомогою 3D-мапінгу. Проєкт відеомапінгу Discover Ukraine: Bit by Bit став кульмінацією «Української ночі» — масштабного заходу української електронної музики і візуального мистецтва, що відбувся у столиці Австрії.

Як повідомили в Українському інституті, креативна продюсерка 3D-мапінгу Tais Poda разом з командою медіа-художників THETA оживили понад півсотні українських мозаїк 1960−70-х років, спроєктувавши їх на фасаді Музею Леопольда у Музейному кварталі Відня. Для цього вивчали фотоархів українських монументальних мозаїк. Серед цих робіт — мозаїчні панно Ади Рибачук і Володимира Мельниченка, «Дерево життя» і «Боривітер» Алли Горської, «Нічого кращого немає, як тая мати молодая» Степана Кириченка і Надії Клейн, «Море і риби» Володимира Патика та багато інших. Нагадаємо, мозаїку «Море і риби» на колишньому гастрономі «Океан» нещодавно знищили у Львові, але вже почали її відтворення.

Проєкцію створено за ініціативи та зусиллями Українського інституту в рамках двостороннього Року культури. «Український інститут» — державна структура, яка презентує українську культуру у світі і формує позитивний імідж України за кордоном.

Схожі новини