Передплата 2024 «Добра кухня»

Майже півсотні українців застрягли в аеропорту Берліна: літаки полетіли без них

  • 01.12.2019, 17:15
  • 1 090

49 громадян України в неділю, 1 грудня, не змогли вилетіти з берлінського аеропорту Шенефельд через великі черги на паспортному контролі.

Про це повідомляє ТСН.

Поліція аеропорту офіційно підтвердила факт спізнення громадян на рейс — вони не встигли до гейтів відправки після проходження паспортного контролю. Сталася ситуація одразу із трьома рейсами лоукостерів до України — «Берлін-Київ» авіакомпанії Ryanair та «Берлін-Київ» і «Берлін-Львів» авіакомпанії Wizzair, уточнює Укрінформ.

«Пасажири почали телефонувати до посольства, розповідати, що загалом 49 громадян не потрапили на рейси попри те, що приїхали за 2 години до вильоту», — зазначили в консульському відділі Посольства України в ФРН.

Диппредставництво негайно зв’язалося з поліцією аеропорту, яка підтвердила факти вильоту кількох рейсів у певний проміжок часу в неділю без частини пасажирів, які придбали квитки. Йдеться не тільки про громадян України і не тільки про рейси до України.

Керівництво аеропорту стверджує, що пасажири пізно прийшли на посадку через запізнення на паспортному прикордонному контролі.

Авіакомпанія Raynair, зокрема, ухвалила рішення щодо виліту, оскільки затримки для дешевих перевізників обходяться у великі штрафи. Пасажирам порадили підтвердити факт свого прибуття до аеропорту не словами, а документом: квитком автобуса, електрички, чи квитанцією з таксі, аби компенсувати гроші за квиток.

У консульському відділі Посольства України в ФРН допомогли владнати проблему українським пасажирам. Врешті-решт їм безкоштовно замінили квитки.

В адміністрації аеропорту пасажирам порадили прибувати в аеропорт заздалегідь, адже прибуття за дві години до вильоту не завжди дозволяє пройти паспортний контроль.

Схожі новини