Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лавров розповів подробиці про зустріч Зеленського і Путіна в Парижі

  • 01.12.2019, 15:58
  • 628

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що зустріч президента України Володимира Зеленського з російським лідером Володимиром Путіним на полях нормандського саміту в Парижі не буде формальною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

За словами Лаврова, зустріч Зеленського та Путіна у Парижі дозволить прояснити ситуацію з позицією України щодо мінських домовленостей.

«Контакт буде, безумовно, корисний, тому що ми дуже хочемо зрозуміти, як все-таки після всіх неоднозначних, суперечливих заяв з офісу Зеленського сам український лідер бачить рух до виконання мінських домовленостей», — заявив він.

Крім того, очільник російського МЗС наголосив, що немає сенсу думати, в якому ж форматі відбудеться зустріч президентів, та додав, що вона буде неформальною.

«Буде зустріч в нормандському форматі: чотири лідери будуть там разом в один і той же час. Як вже сказали в адміністрації президента, є можливість поговорити Путіну і Зеленському. Вона (зустріч — ред.) не буде формальною, тому що це станеться на полях іншого заходу», — додав він.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявляв, що президент Росії Володимир Путін планує на полях нормандської зустрічі обговорити з українським лідером Володимиром Зеленським питання газового контракту між країнами.

До цього Пєсков закликав не завищувати очікування від зустрічі в нормандському форматі, яка має відбутися 9 грудня у Парижі. Однак він додав, що в Кремлі сподіваються на позитивний результат нормандської зустрічі.

Схожі новини