Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У РНБО зробили заяву щодо звільнення Кривоноса

  • 01.12.2019, 15:34
  • 595

Сергій Кривонос залишається заступником секретаря РНБО України.

Про це повідомила пресслужба відомства.

«Його виведення зі складу ряду міжвідомчих комісій і груп пов'язане з перерозподілом функціональних обов'язків, і є робочим процесом, який не має жодної політичної складової. Також необхідно зазначити, що Сергій Кривонос є прикомандированим до апарату РНБО України з Міністерства оборони України, і може бути повернений у розпорядження міністра оборони України у відповідності до поставлених завдань», — ідеться в повідомленні РНБО.

Як вказано в повідомленні, «ряд суттєвих уточнень» потрібні «у зв'язку з інформацією, яка була поширена рядом ЗМІ, пов'язаної із заявою Сергія Кривоноса».

Кілька засобів інформації з посиланням на неверифіковану сторінку Кривоноса у фейсбуці поширили 30 листопада повідомлення критичного змісту щодо секретаря РНБО Олексія Данілова.

У ньому йшлося, що «секретар РНБО, якого попередні п’ять років війни не було видно і чути ні на фронті, ні в тилу, таки проштовхнув підписання указу. І взагалі — перетворили РНБО з Ради національної безпеки та оборони України на посміховисько з клоунами».

Спростувань цієї заяви від Сергія Кривоноса чи уповноважених ним осіб не було.

29 листопада на сайті президента України Володимира Зеленського було опубліковано указ, яким Кривонос виводиться зі складу Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Цим же указом Кривоноса звільнили від виконання обов’язків голови міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Заступником секретаря РНБО Сергій Кривонос став іще за часів п'ятого президента України Петра Порошенка. Кривонос призначений на цю посаду 12 березня 2019 року.

Схожі новини