Передплата 2024 ВЗ

"ЄС" збирається внести у парламент проект постанови, яка заборонятиме прямі поставки російського газу", - Климпуш-Цинцанзе

  • 29.11.2019, 16:13
  • 526

Обговорення газового питання під час нормандських перемовин є кремлівською пасткою для президента України. Щоб на парламентському рівні захистити енергетичну незалежність України, фракція «Європейська Солідарність» внесе відповідний проект постанови, який би забороняв прямі закупівлі газу з країни-агресора.

Про це заявила народний депутат, голова комітету з питань інтеграції України до Євросоюзу Іванна Климпуш-Цинцадзе на брифінгу.

«Для нас, для „Європейської Солідарності“ важливо максимально допомогти владі вистояти проти цього тиску РФ і не допустити відновлення прямих поставок газу з РФ. Тому ми будемо ініціювати постанову Верховної Ради Ураїни. Ми сподіваємося, що парламентарі нас підтримають, і ми зможемо застерегти виконавчу владу України від відновлення цих прямих поставок за міфічні знижки від РФ», — розповіла голова комітету.

«За час після відновлення Україною незалежності кожен школяр мав би зрозуміти те, наскільки небезпечними є будь-які знижки на газ від РФ. Це як ситуація в поганому супермаркеті, де ти, підходячи до каси, вже розумієш, що це була ніяка не знижка, бо цей товар коштує настільки дорожче і ти його вже не можеш повернути на полицю», — підкреслила голова комітету.

Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що історія українсько-російських відносин свідчить — щоразу, домовляючись із Росією про дешевий газ, Україна платила за це надто дорогою ціною.

«Дороговизна цього газу нами вже має бути чітко усвідомлена. Дороговизна тих знижок, які ми мали в 1997-му році і потім у 2010-му році, вилилася у втрати українських територій — українського Криму, втрату і окупацію українського Донбасу, у тисячі загиблих», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Схожі новини