Передплата 2024 «Добра кухня»

У Польщі скасували назву вулиці на честь єпископа УГКЦ

Посольство України в Польщі назвало поспішним і необачним рішення міської ради Перемишля про скасування назви вулиці на честь українського греко-католицького єпископа Йосафата Коциловського

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Польщі.

«Поспішне та необачне рішення міської ради у Перемишлі про скасування назви вулиці блаженного греко-католицького єпископа Коциловського. Маніпулювання авторів резолюції аргументами, вирваними з контексту, небажання почути польських громадян української національності цього разу, на жаль, перемогли», — йдеться у повідомленні.

Українські дипломати у Польщі назвали рішення влади Перемишля зазіханням на добре ім’я Коциловського.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що міськрада Перемишля ухвалила постанову про скасування вулиці Коциловського і приєднання її до іншої вулиці.

Довідка. Йосафат Коциловський (1876−1947) — священик, доктор філософії і теології, єпископ Перемишльської єпархії УГКЦ (1917−1947). Після Другої світової війни був заарештований радянською владою і помер у тюрмі в Києві. У 2001 році за участі папи Івана Павла І І у Ватикані відбулося проголошення декрету мучеництва Йосафата Коциловського і визнання його блаженним.

Схожі новини