Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У школі на Волині «висадили» дерево настрою

Це різнобарвне деревце привертає увагу кожного, хто йде повз ліцей у селі Світязь Шацького району.

Бо воно все у кольорових стрічках, додає барв останнім осіннім дням. Подібно здавна прикрашали місця, де людям являлися небесні покровителі. Але у світязького дерева — інша історія.

Воно з’явилося у день, коли випускникам-дев'ятикласникам світязького ліцею вручали свідоцтво про базову загальну середню освіту. Ідея чудова: діти, отримавши документ, обирали колір настрою, що переважав у них впродовж шкільного життя, й вішали таку стрічку на стовбур. Як символ здійснених чи ні сподівань, пережитих емоцій та почуттів. Багато хто обрав синій, що свідчить про відкритість, довірливість та постійність.

Дехто з випускників повісив жовті стрічки. Цей колір символізує тепло, веселощі та повагу, а ще — інтелект. Помаранчеві тасьми — це синонім слави, величі та гідності, а також творчості. Білі — ознака чистоти та радості.

" А я повісив червону стрічку. Це колір успіху, свободи, енергії і суперництва! — говорить учень 10-Б класу Мар’ян Редько.
Адміністрація навчального закладу і класні керівники залишили на дереві стрічки зелені. Кажуть, для них це — символ надії на подальший ріст рівня знань своїх випускників"

Розгледіла я на дереві настрою і одну стрічку фіолетову. Посміхнулася, міркуючи, кому ж у школі весь цей час було «фіолетово»?

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень