Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Секретар РНБО Данілов не підтвердив готовність України до прямих перемовин з “Л/ДНР”

  • 28.11.2019, 15:12
  • 515

Наразі не можна говорити про те, що Україна погодиться на прямі перемовини з керівництвом терористичних "ДНР/ЛНР".

Про це за результатами панельної дискусії «Припинення вогню та розведення військ на Донбасі: безпекові та гуманітарні аспекти» заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, відповідаючи на питання щодо заяви міністра закордонних справ Р Ф Сергія Лаврова про необхідність прямого діалогу президента України з владою «ДНР/ЛНР», повідомляє Укрінформ.

«Давайте зрозуміємо, що словосполучення Лаврова „влада Донецька і Луганська“ — це хто? Я людина, яка до цього часу прописана у місті Луганську, і коли мова йде про вибори, про багато речей, я хотів би розуміти: зі мною буде хтось спілкуватись? Тому, звичайно, наші опоненти, вороги будуть робити все, щоб ми пішли на якісь стосунки з цими… От треба розуміти з ким, і чи можуть вони відповідати за свої слова, чи є в них такі повноваження. Ситуація доволі складна, нам треба нормандська зустріч. Я впевнений, що президент Володимир Зеленський жодного кроку на якісь поступки, які не будуть на користь нашої держави, не зробить», — зазначив Данілов.

Він укотре наголосив, що Україні дуже потрібна зустріч у «нормандському форматі», аби напряму поставити деякі питання президенту Р Ф Володимиру Путіну.

Схожі новини