Передплата 2024 «Добра кухня»

У Кремлі прокоментували зникнення зброї, обладнання та унітазів із захоплених Росією українських кораблів

  • 27.11.2019, 13:40
  • 633

У Кремлі заявляють, що питання повернення сантехніки, демонтованої з українських військових кораблів, під час розмови президента Росії Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського не обговорювалося, а щодо повернення зброї та обладнання - «здійснюються відповідні контакти».

Про це повідомляє УНІАН.

«Ні, питання сантехніки не порушувалося. Теми торкалися, і ми про це сказали в нашому повідомленні. Наразі нам більше додати нічого», — сказав він. «Здійснюються відповідні контакти, тому деталей я не знаю, тому не можу відповісти на ваше запитання», — додав Пєсков, відповідаючи на запитання, коли можна очікувати повернення обладнання і зброї з українських кораблів.

Нагадаємо, 25 листопада у телефонній розмові президент України Зеленський закликав президента Р Ф Путіна повернути озброєння, обладнання і документи, які були на повернутих Росією українських суднах.

21 листопада РФ повернула Україні захоплені 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки буксир «Яни Капу» і катери «Бердянськ» і «Нікополь».

20 листопада кораблі прибули в порт Очакова. Командувач ВМС України адмірал Ігор Воронченко заявив, що росіяни «угробили» українські судна, зняли навіть «плафони, розетки та унітази». Також він зазначив, що на захоплених кораблях демонтували деякі засоби зв'язку і навігаційне обладнання. Судна планують відремонтувати упродовж трьох місяців.

Схожі новини