Передплата 2024 ВЗ

Скандальний "ексслуга народу" нардеп-гвалтівник Іванісов збрехав про вищу освіту в біограії

  • 27.11.2019, 12:28
  • 1 582

Народний депутат Роман Іванісов, якого виключили з фракції "Слуга народу" через інформацію про судимість за групове зґвалтування, не вчився в університетах, які вказав у біографіях.

Про це повідомляє видання «Четверта влада».

Перед тим, як стати кандидатом в народні депутати, Іванісов був депутатом Рівненської обласної ради 6-го скликання (2010−2015 роки).

У його біографії на сайті облради вказано, що у 1995 році він вступив до Запорізького державного університету на факультет управління, відділення «Правознавство». Іванісов вказав, що у 2000 році він закінчив з відзнакою повний курс згаданого університету і отримав кваліфікацію «Юрист — спеціаліст».

У судовому вироку Пологівського районного суду вказано, що злочин Іванісов із трьома друзями вчинили у вересні 1995 року. У той час депутат працював офіціантом у Бердянському барі та не був студентом.

Крім того, у автобіографії, яку журналісти отримали в пресслужбі «Слуги народу» на Рівненщині, вказано, що Іванісов закінчив Бердянський університет менеджменту і бізнесу, факультет управління, відділення «Правознавство», кваліфікація «Юрист — спеціаліст» (диплом з відзнакою).

Про Запорізький університет ні слова.

Ця ж сама інформація про депутата вказана на офіційному сайті «Слуги народу» та на сайті депутата на окрузі.

«Четверта влада» отримала відповідь від двох університетів в Запорізькій області, які у своїх різних офіційних біографіях вказав Іванісов.

Запорізький національний університет відповів: «Іванісов Роман Валерійович серед студентів, які навчалися у Запорізькому національному університеті не значиться».

Бердянський університет менеджменту та бізнесу повідомив, що у них диплом про вищу освіту Іванісов не отримував.

Журналісти звернулись до помічниці Іванісова і просили надати копію або вихідні дані диплому про вищу освіту. Але інформації від неї не отримали — вона припинила відповідати на повідомлення та дзвінки.

Тож наразі не зрозуміло, чи є у Романа Іванісова будь-який диплом про вищу освіту.

Нардеп Дмитро Соломчук, лідер «Слуги народу» на Рівненщині, на питання про відповідальність за вибір, який він зробив, обравши Іванісова однопартійцем, і про те, як перевіряли кандидатів, заявив, що на відбір кандидатів до парламенту було мало часу.

Нагадаємо, екснардеп Ігор Мосійчук оприлюднив інформацію, що Іванісов у середині 90-х років був засуджений за групове зґвалтування неповнолітньої.

Генпрокурор Руслан Рябошапка підтвердив, що народний депутат «Слуги народу» Роман Іванісов має погашену судимість за обвинуваченням у зґвалтуванні.

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія запропонував призупинити членство Іванісова у фракції «Слуга народу» на час перевірки інформації про його судимість.

Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче розібратися зі скандалом стосовно судимості Іванісова і його причетності до зґвалтування, і якщо хоч щось підтвердиться, то змусить його скласти мандат.

25 листопада стало відомо, що Іванісова виключили зі складу партії «Слуга народу» та фракції політсили у Верховній Раді.

Схожі новини