Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У "Європейській солідарності" підготували поправки до закону про ринок землі: на чому наполягають

  • 27.11.2019, 11:25
  • 477

Фракція "Європейська солідарність" підготувала комплексні поправки до закону про ринок землі, на прийнятті яких наполягатиме.

Про це у Facebook повідомила нардеп від «ЄС» Ірина Геращенко.

«Принципові речі: жорстке обмеження концентрації в одні руки (ні про які сотні і навіть десятки тисяч гектарів не може бути й мови), захист родючості землі, визначення мінімальної ціни, захист фермера. На чому особливо стоїть наша фракція — це повна заборона можливої купівлі землі громадянам РФ чи юридичним особам, хоч якось афільованим із РФ», — наголосила вона.

Згадана заборона має бути зафіксована в законі спеціальною нормою, додала Геращенко, адже Росія має відповісти і бути покарана за війну на Донбасі і крадіжку Криму.

«Я не знаю, що в голові нинішньої влади, і коли вони збираються миритися, панять і прастіть, забути наших загиблих і поранених, зняти з РФ і згадку про країну-агресора і знову завести пісню про мир, дружбу, частушку, балалайку, вони нам газ, а ми їм землю. Тому вважаю, що заборона купівлі і навіть оренди сільськогосподарської землі підприємствам із російським капіталом чи громадянством має бути жорстко зафіксована в законі», — акцентувала нардеп.