Передплата 2024 ВЗ

Ірина Геращенко вимагає заборонити купівлю і оренду українських земель росіянам

  • 26.11.2019, 16:15
  • 504

Співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко повідомила, що депутати підготували комплексні поправки до закону про ринок землі, на прийнятті яких наполягатимуть.

Про це вона 26 листопада написала у Facebook, передає Газета.юа

«В ці дні у фракції „Європейська Солідарність“ йде серйозна і непроста дискусія по закону про ринок землі. Як і обіцяли, ми підготували комплексі поправки, на прийнятті яких наполягатимемо. Принципові речі — жорстке обмеження концентрації в одні руки (ні про які сотні і навіть десятки тисяч гектарів не може бути й мови), захист родючості землі, визначення мінімальної ціни, захист фермера», — зазначила Геращенко.

Вона підкреслила, що їхня фракція виступає за повну заборону можливої купівлі землі «громадянам РФ чи юридичним особам, хоч якось афільованим з РФ».

«Я взагалі вважаю, що така заборона має бути зафіксована в законі спеціальною нормою. Росія повинна відповісти і бути покарана за війну на Донбасі і крадіжку Криму. Я не знаю, що в голові нинішньої влади й коли вони збираються миритися, панять і прастіть, забути наших загиблих і поранених, зняти з РФ і згадку про країну — агресора і знову завести пісню про мир, дружбу, частушку, балалайку, вони нам газ, а ми їм землю. Тому вважаю, що заборона купівлі і навіть оренди сільськогосподарської землі підприємствам з російським капіталом чи громадянством має бути жорстко зафіксована в законі», — заявила Геращенко.

Схожі новини