Передплата 2024 «Добра кухня»

Петро Порошенко зустрівся із прем‘єр-міністром провінції Альберта Джейсоном Кенні

Під час візиту до Канади п’ятий Президент України Петро Порошенко зустрівся з Прем‘єр-міністром провінції Альберта Джейсоном Кенні

Петро Порошенко висловив глибоку вдячність Канаді за постійну підтримку України у боротьбі за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність та протидії російській агресії. Про це повідомляє офіційний сайт «Європейської Солідарності».

П’ятий Президент відзначив вагомий особистий внесок Джейсона Кенні у розбудову нової української армії, оскільки саме за його ініціативи як тодішнього Міністра національної оборони Канади у квітні 2015-го року було започатковано програму тренувань українських військ канадськими збройними силами UNIFIER.

Петро Порошенко наголосив на важливості продовження допомоги канадської сторони у посиленні стійкості України шляхом активізації військових навчань, поглиблення військово-технічного співробітництва та торгівлі оборонним летальним озброєнням.

Окрему увагу було звернуто на збереження санкційного режиму проти Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Крим, а також активізації протидії дезінформації російських кампаній у західних країнах.

Петро Порошенко також відзначив, що Україна традиційно користується двопартійною підтримкою в Канаді.

Під час зустрічі були обговорені питання діяльності української громади у провінції Альберта та шляхи покращення її освітніх, культурних та економічних можливостей, а також вивчення української мови.

Схожі новини