Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Вінниччині поліцейський вдарив чоловіка за відмову бути понятим, той впав і помер

  • 23.11.2019, 18:35
  • 695

На Вінниччині до суду скерували обвинувальний акт щодо старшого оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Київського відділення поліції у Вінницькій області – правоохоронець вдарив кулаком чоловіка, він впав, вдарився головою об асфальт та помер.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Правоохоронці встановили, що поліцейський запропонував чоловікові бути понятим під час вилучення бойових припасів, однак він відмовився. Після цього вони посварилися.

«Правоохоронець наніс чоловіку удар кулаком в обличчя. Від удару потерпілий впав та вдарився головою об асфальтне покриття. Від отриманих ушкоджень чоловік помер у лікарні, не приходячи до свідомості», — йдеться у повідомленні ДБР.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Вінницької області. Справу кваліфікують як перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати посади на строк до 3 років.

Схожі новини