Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“У “Темного лицаря” багато інформації відповідає дійсності, - Корнієнко розповів, хто зливає інсайди "Слуги"

  • 22.11.2019, 12:58
  • 1 582

Перший заступник голови фракції партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко припустив, що Telegram-канал “Темний лицар”, на якому регулярно з’являється внутрішньофракційна інформація, може вести група народних депутатів.

Таку думку він висловив в інтерв'ю НВ.

«У „Темного лицаря“ багато інформації відповідає дійсності. Але акценти часто змінені. Простежується лінія: нічого у них не вийде, дохле діло. Ще потрібно з’ясувати, — це один депутат робить або хтось із наших колег зливає інформацію із загального чату, а „Темний лицар“ на її основі створює контент. Можливо, це група авторів або група депутатів», — зазначив Корнієнко.

Водночас на запитання, чи буде фракція виключати зі свого складу депутатів, якщо з'ясується, що вони є авторами цього каналу, політик відповів: «А за що виганяти? Фракція буде вирішувати. Нехай ця людина пояснить мотиви і в чому була цінність».

При цьому Корнієнко підкреслив, що в «Темного лицаря» присутній мотив — «розвалити все».

«Можливо, це маневр, щоб тримати нас в тонусі», — припустив він, і додав, що «зараз багато хто намагається» це робити: «Деякі — для того, щоб розвалити. Це, в першу чергу, ідеологічно ворожі сили, інспіровані ззовні».
Водночас він не виключає, що це можуть бути й представники Російської Федерації.

«Щось із ними пов’язано. Навряд чи в Ольгино (російська професійна ботоферма, що працює на Кремль ред.) сидить певна група, яка цим займається, хоча, може й так. Швидше за все, це місцевий відділ, який цим займається. Принаймні, від них від усіх (Telegram-каналів) йде така лінія — нас пошматувати», — уточнив політик.

Telegram-канал «Темний лицар» зареєстрований 16 вересня 2019 року. У першому ж дописі сказано, що на ньому викладатимуться «найтемніші інсайди ЗЕ-команди». На цьому каналі публікується інформація про засідання фракції, «рекомендації» депутатам щодо голосування та спілкування з журналістами тощо.

Раніше голова фракції «Слуги народу» Давид Арахамія сказав журналістам, що здогадується, хто з депутатів публікує внутрішньопартійну інформацію у цьому каналі.

Схожі новини