Передплата 2024 «Добра кухня»

Арахамія відповів адвокату Небесної сотні Закревській на заяву про голодування

  • 22.11.2019, 10:34
  • 600

Фракція "Слуга народу" підтримає поправку №318 до другого читання законопроєкту про зміни до закону про Держбюро розслідувань щодо вдосконалення його діяльності.

Про це сказав Давид Арахамія в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1», звертаючись до адвоката Євгенії Закревської, яка оголосила голодування, доки поправка № 318 не буде ухвалена Радою, повідомляє Укрінформ.

«Я вам особисто гарантую, що позиція нашої фракції буде цю поправку проголосувати. Я думаю, підтримає весь зал… До 3 грудня це з об'єктивних причин неможливо — люди працюють в округах, тому треба потерпіти до 3 грудня», — сказав Арахамія.

Він запевнив, що цю поправку Верховна Рада розгляне 3 грудня.

Поправка № 318 до законопроєкту № 2116 про внесення змін до Закону «Про Державне бюро розслідувань» передбачає, що для забезпечення безперервності й ефективності досудових розслідувань слідчі органів прокуратури, прокурори можуть бути переведені за їхньою згодою в ДБР без обов'язкового проведення конкурсу — якщо вони на час набрання чинності цим законом проводять досудове розслідування або здійснюють процесуальне керівництво (не менше 4 місяців поспіль входили до складу груп слідчих або прокурорів) у кримінальних провадженнях щодо акцій протесту з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року, і які підлягають передачі за підслідністю до ДБР, але не пізніше, ніж 11 січня 2020 року.

Як відомо, адвокат Небесної сотні Олена Закревська заявила про голодування у зв'язку з затягуванням прийняття потрібних для розслідування документі.

Схожі новини