Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна оскаржила вирок нацгвардійцю Марківу

  • 22.11.2019, 09:33
  • 535

Україна подала апеляційну скаргу на вирок українському нацгвардійцю Віталію Марківу, якого засудили в Італії до 24 років в’язниці.

Про це повідомили в Офісі президента.

Апеляцію на вирок суду міста Павія було подано 20 листопада.

«Україна глибоко розчарована вироком Суду міста Павія, який вражає несправедливістю та порушенням основних правових принципів, за якими засуджений Віталій Марків», — йдеться у повідомленні.

Також в ОПУ вважають, що цивільний позов до України в національний суд Італії є порушенням міжнародного права, зокрема юрисдикційного імунітету держави, «який ґрунтується на суверенітеті та рівності держав».

«Держава Україна висловлює готовність застосувати всі правові засоби задля забезпечення справедливості для Віталія Марківа та сподівається, що Італійська Республіка залишатиметься непохитною у дотриманні верховенства права», — наголосили в Офісі президента.

Нагадаємо, 12 липня суд Італії засудив до 24 років ув'язнення нацгвардійця Віталія Марківа, звинуваченого у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році. При цьому італійський прокурор вимагав засудити Марківа до 17 років ув’язнення. Цей вирок будуть оскаржувати.

В останньому слові Марків сказав, що є українським військовим, простим солдатом, патріотом, і додав, що завжди захищатиме Україну.

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ і Генпрокуратурі терміново зайнятися питанням повернення нацгвардійця Віталія Марківа.

Схожі новини