Передплата 2024 «Добра кухня»

У «Слузі народу» чекають на докази про відсидку чи несудимість Іванісова

На час перевірки підозрюваний нардеп залишатиметься поза фракцією

«Направляємо офіційні запити в ГПУ, МВС, СБУ з проханням перевірити і надати нам повну інформацію», — заявив у четвер на брифінгу голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, коментуючи ситуацію з призупиненням членства у фракції нардепом Романом Іванісовим, щодо якого виникли підозри у приховуванні інформації про судимість за зґвалтування неповнолітньої. Відреагував на скандал і президент, запевнивши, що у разі підтвердження резонансних відомостей про минуле Іванісова, депутата взагалі з Верховної Ради попросять.

Інформацію про те, що у 1996 році Іванісов був засуджений за зґвалтування, оприлюднив екснардеп від Радикальної партії Ляшка Ігор Мосійчук. У відповідь Іванісов заявив про сплановану та проплачену атаку проти себе. Й озвучив рішення про призупинення членства у фракції «СН» на час перевірки поширеної Мосійчуком інформації. Пояснив це тим, що не хоче підставляти фракцію і партію.

«Ми робили довідку по всіх кандидатах, перевіряли по всіх правоохоронних органах. Довідка про несудимість у нього є», — заявив Арахамія на запитання журналістів про те, як Іванісов пройшов кандидатську перевірку перед виборами. Але водночас уточнив, посилаючись на роз'яснення юристів: якщо судимість погашена, то у довідці це не зазначається. Тож у «Слузі народу» чекають підтвердження: сидів Іванісов чи ні? «Він заявив, що судимості у нього немає. Є чутки у ЗМІ. І жодного документа. Я хочу хоч один папір — або від Іванісова, що він не відбував покарання, або від правоохоронців — що відбував», — зазначив Арахамія.

Схожі новини