Передплата 2024 ВЗ

Дитячий кардіосанаторій піде з молотка

Львівська обласна рада вирішила приєднати цей заклад до дитячої лікарні «ОХМАТДИТ»

Львівській облраді на останньому сесійному засіданні все ж таки вдалося реорганізувати одне комунальне підприємство. Депутати проголосували, аби приєднати Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій на вулиці Коновальця у Львові до обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ». За словами директорки департаменту охорони здоров"я ЛОДА Ірини Микичак, усіх працівників санаторію переведуть в «ОХМАТДИТ» зі збереженням їхніх посад.

Обласна рада вже не вперше робить спроби реорганізувати дитячий кардіосанаторій, будівля якого розташована в елітному райо­ні Львова. У 2017 році громад­ськість та журналісти разом із то­дішнім заступником голови ЛОР Володимиром Гірняком виїха­ли на огляд об’єкта. Приміщення було у вкрай занедбаному стані, як санаторій практично не вико­ристовувалося, тому в облраді схилялися до того, щоб приєдна­ти саму установу до «ОХМАТДИ­Ту». Однак там від такої реоргані­зації відмовилися. Тоді була ідея продати приміщення й виручені кошти скерувати на медичну га­лузь. Однак питання «заглухло».

Нині до нього повернули­ся. Як пояснила Ірина Микичак, кардіоревматологічний санато­рій на 55 ліжок протягом бага­тьох років працював як дитсадок санаторного типу, маючи статус лікувального закладу. Із жовтня 2017 року через відсутність па­цієнтів його роботу призупини­ли, а працівників перевели у ви­мушений простій. На сьогодні в санаторії працює 16 осіб, з них 30% працівників — із неповною зайнятістю. На фінансуван­ня санаторію йшло 3,5 млн бю­джетних гривень на рік. Тепер же, згідно із рішенням ЛОР, ви­вільнене внаслідок реорганізації приміщення на вул. Коноваль­ця пустять з молотка, а отрима­ні кошти спрямують на потреби медичної галузі.

Схожі новини