Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені розробили метод переробки всіх видів пластику

  • 20.11.2019, 20:15
  • 705

Австралійський науковець Лен Хамфріс та професор Сіднейського університету Томас Машмеєр заявили, що розроблений та запатентований ними пристрій може утилізувати пластик, що досі не підлягав переробці.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

«Ми просто беремо ці матеріали й переводимо їх назад у рідини та хімічні речовини, з яких вони отримані», — сказав Хамфріс, додавши, що продукти можуть бути перетворені в бітум, бензин або різні види пластику.

Як зазначається, так званий каталітичний гідротермальний реактор (Cat-HTR) має можливість перетворювати утилізований пластик на паливо або переробляти новий пластик шляхом хімічної переробки, яка змінює пластмаси на молекулярному рівні, а потім перетворює їх знову на нафту.

Однак процес відрізняється від фізичної переробки тим, що не вимагає поділу пластмас за типом або кольором. За запатентованою технологією можна переробляти все — від упаковок з-під молока до гідрокостюмів.

Компанія вчених Licella готується просунути свою технологію на ринок у Великій Британії. Хамфріс пояснює, що там екологічна політика більш сприятлива, ніж в Австралії.

Схожі новини