Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Епіфаній закликав владу вжити заходів через тиск на ПЦУ в окупованому Криму

  • 20.11.2019, 16:40
  • 486

Православна церква України заявила про агресивне ставлення окупаційної російської влади у Криму до вірян. Причиною стало рішення російського суду, котрим дозволили знести єдиний храм ПЦУ в Євпаторії.

У Православній церкві вважають таке рішення суду політикою порушення свободи совісті.

«Ці прояви агресивного ставлення окупаційної російської влади у Криму є продовженням політики порушення права на свободу совісті, яку вона систематично здійснює з початку окупації та анексії півострова та від якої страждають не лише громади й вірні Православної Церкви України, але й інші релігійні спільноти, зокрема протестантів та мусульман.», — йдеться у заяві Священного Синоду ПЦУ.

«Окремо наголошуємо на необхідності терміново і невідкладно ухвалити рішення Кабінету міністрів України щодо вирішення питання власності на приміщення собору та єпархіального управління в Сімферополі. Цей крок продемонструє юридичну і моральну підтримку українській громаді Криму з боку нашої держави та дасть можливість більш ефективно захистити її права на міжнародному рівні», — йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті Православної церкви України.

Глава ПЦУ додав, що спроби російської влади закрити доступ до собору святих Володимира і Ольги в окупованому Сімферополі, а також зобов’язати громаду знищити храм на честь Успіння образу Божої Матері «Неопалима Купина» в Євпаторії — це порушення міжнародних зобов’язань Росії в сфері забезпечення прав людини.

Варто також додати, що підконтрольний Росії Євпаторійський міський суд зобов’язав Православну церкву України знести храм у Євпаторії. 24 вересня в управлінні російського Міністерства юстиції Криму втретє відмовили в реєстрації українського православного приходу на півострові.

Схожі новини