Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Хмельниччині чиновник-шкуродер прив'язав собаку до автомобіля і протягнув його 1,5 кілометра

  • 19.11.2019, 08:34
  • 940

Як пояснив екс-заступник мера, таким чином він хотів покарати собаку, яка нібито вкусила його мати

Колишній заступник мера, а нині — директор Державного архіву Хмельницької області Володимир Байдич прив'язав собаку до автомобіля і протягнув 1,5 кілометра дорогою.

Бідний пес змушений був бігти за автомобілем свого «господаря».

Про це повідомили в спільноті захисників тварин регіону в Facebook, передає УНІАН

Небайдужі очевидці зупинили шкуродера у Красилівському районі і зажадали, щоб він відв'язав пса від машини, а після цього — викликали поліцію.

Як пояснив чиновник, таким чином він хотів покарати собаку, яка нібито вкусила його мати. Пса забрали волонтери, він сильно травмований і зараз знаходиться у ветеринарній клініці.

За даними місцевого сайту vsim.ua, інцидент помітив солдат спецназу, які проїжджав повз.

Чиновник тягнув собаку на ланцюгу за машиною. При цьому пес був повністю закривавлений. За словами очевидців, криваві сліди спостерігалися протягом 1,5 кілометра.

У вівторок, 19 листопада, активісти планують провести акцію протесту під управлінням поліції і вимагатимуть покарати «господаря» собаки.

У поліції Красилова повідомили, що за даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України. «Жорстоке поводження з тваринами».

На даний момент, чиновнику за жорстоке поводження з твариною загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі від 3400 до 5100 гривень або позбавлення волі строком від шести місяців до трьох років.

Схожі новини