Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Новому Роздолі приготували “теплові гармати”

Із настанням морозів у Новому Роздолі готові застосувати “теплові гармати” для  обігріву великих приміщень.

Про це кореспонденту «Високого Замку» розповіла в.о. міського голови Ірина Кравець. Уже найближчої середи працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій будуть готові розгорнути пункти обігріву для жителів міста.

Наразі у Новому Роздолі запаслися п’ятьма «тепловими гарматами», провели їх випробування.

"Теплові гармати” готові давати тепло новороздільцям. Їх увімкнуть у крайньому випадку.
"Теплові гармати” готові давати тепло новороздільцям. Їх увімкнуть у крайньому випадку.

— Від застосування цих «гармат» поки що відмовилися, тримаємо їх на крайній випадок, — сказала Ірина Кравець. — Справа у тому, що від цих установок іде специфічний запах горілого…

Через перевантаження електромереж у Новому Роздолі запроваджено «віяльне», чотиригодинне відключення світла. Виконувач обов’язки мера, яка вдома користується електропанелями, каже, що теж потерпає від вимкнення світла. «Віяльні відключення електрики зачепили і мій будинок, - розповіла чиновниця кореспондентові „Високого Замку“. — Я на собі відчула, як це — жити без тепла, світла і гарячої води…».

У Новому Роздолі і Новояворівську вживають екстрених заходів із забезпечення теплом. За вирішення проблеми взялася дочірня компанія НАК «Нафтогаз України» — «Нафтогаз Тепло». Її призначено новим управителем Новороздільської теплоелектроцентралі замість ПП «Гарант Енерго М», яке зірвало опалювальний сезон в обох містах.

Фото Новороздільської міськради

Схожі новини