Передплата 2024 ВЗ

Росія почала оформляти передачу українських кораблів, - адвокат

  • 18.11.2019, 11:15
  • 457

Російський адвокат Микола Полозов розповів, що слідчий у справі українських моряків перебуває зараз у Керчі, де досі залишалися захоплені російською ФСБ українські військові катери.

Про це Полозов сказав у ранковому ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Питання про передачу українських суден порушувалося ще кілька тижнів тому, і про це ми говорили зі слідчим. Він говорив, що планує поїхати до Керчі і братиме участь в якихось діях з оформлення передачі цих суден. Зараз слідчий виїхав туди і це, ймовірно, свідчить про те, що передача суден все ж таки відбудеться», — сказав він.

До цього Полозов повідомляв про те, що Росія після повернення Україні захоплених біля берегів Криму військових кораблів повинна припинити кримінальну справу проти українських моряків.

17 листопада російське інформаційне агентство ТАСС із посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Росії в Криму повідомило, що передача захоплених біля берегів Криму в листопаді 2018 року українських військових суден відбудеться 18 листопада.

За повідомленням кримських ЗМІ, українські військові катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» мали передати Україні в «нейтральних водах».

Раніше, вранці 17 листопада захоплені українські військові катери «Бердянськ» і «Нікополь», які перебували в акваторії порту «Генмол» у Керчі, почали готувати до відправки.

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак розповів про завершальний етап повернення в Україну трьох кораблів Військово-морських сил України, які захопила Росія із застосуванням зброї разом з екіпажами в листопаді 2018 року.

«Процес повернення малих броньованих катерів „Бердянськ“ і „Нікополь“, а також буксира „Яни Капу“, захоплених тоірк у листопаді, вже на завершальному етапі», — сказав він виданню НВ.

Сайт «Український мілітарний портал» писав раніше, що, за даними системи відстеження руху суден AIS, три українські буксири — «Сапфір», «Титан» і «Гайдамаки» — вирушили в Чорне море і йдуть у бік узбережжя Криму, ймовірно, для того, щоб забрати захоплені Росією українські військові кораблі.

Схожі новини