Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Харкові помер військовий, який отримав поранення внаслідок вибухів в Балаклії

  • 17.11.2019, 16:15
  • 589

Сьогодні у Харківській міській клінічній лікарні помер військовослужбовець, який отримав поранення внаслідок вибухів в Балаклії.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Кількість загиблих внаслідок вибухів на Центральній артилерійській базі у Балаклії на Харківщині зросло до трьох. У Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги помер військовослужбовець, який отримав поранення під час вибухів. Як повідомлялося раніше, 15 листопада в Балаклії загинули двоє саперів.

«Сьогодні, у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги помер військовослужбовець, який отримав поранення внаслідок надзвичайної події на Центральній артилерійській базі м. Балаклія, Харківська обл.», — йдеться в повідомленні.

У Генштабі додали, що решта військовослужбовців, які також постраждали внаслідок інциденту, перебувають на лікуванні. Загрози їхньому життю немає.

Вибухи у Балаклії пролунали 15 листопада під час планової утилізації боєприпасів. Планове знищення залишків боєприпасів та їхніх елементів відбувалося у котловані, пролунало близько 20 вибухів. Пізніше у Генштабі повідомили, що причиною вибухів могло бути загоряння двигуна до ракет ЗМ9 зенітно-ракетного комплексу «Куб».

Нагадаємо, в березні 2017 року на території арсеналу неподалік від Балаклії виникла масштабна пожежа. Тоді в результаті детонації боєприпасів загинула жінка, троє осіб постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала. В результаті вибухів у Балаклії було зруйновано і пошкоджено багато об'єктів нерухомості.

У 2018 році на території колишнього сховища артилерійських боєприпасів біля Балаклії під час ліквідації залишків снарядів загорілася трава. Евакуація міста не проводилася. За інформацією поліції, внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

Схожі новини