Передплата 2024 ВЗ

Мін’юст Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США: процес затягують адвокати

  • 14.11.2019, 14:32
  • 616

У Міністерстві закордонних справ Австрії повідомили, що австрійське Міністерство юстиції дозволило екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до США. Екстрадиція затягується через дії адвокатів Фірташа.

Про це повідомив міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг під час спільного брифінгу з головою МЗС України Вадимом Пристайком 14 листопада, передає Громадське.

«Екстрадиція Фірташа не затягується з боку Австрії. Міністерство юстиції вже відповідну постанову ухвалило, але адвокати Фірташа затягують процес. Після судового рішення буде прийнято рішення, коли буде екстрадиція. Це значить, коли наші правоохоронці отримають рішення суду, тоді буде екстрадиція», — повідомив Шалленберг.

У липні 2019 року у Мін'юсті Австрії повідомили, що ще не вирішили чи видавати дозвіл на екстрадицію Дмитра Фірташа до США. Перед цим там повідомили, що рішення про екстрадицію Фірташа до США зможуть ухвалити після отримання повного тексту рішення Верховного суду Австрії. При цьому кінцевих термінів, протягом яких це рішення мають ухвалити, наразі немає.

25 червня Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до США. У своєму рішення суддя Верховного суду Австрії зазначив, що суд не розглядав у цій справі винуватість Фірташа, а лише дотримання законодавства та процедури щодо екстрадиції. Так, суд постановив, що при ухваленні рішення про екстрадицію Фірташа законодавство Австрії не порушували.

Схожі новини