Передплата 2024 ВЗ

"Замішана Росія": Скороход хочуть вигнати зі "Слуги народу"

Народного депутата від "Слуги народу" Ганну Скороход збираються виключити з фракції. Причиною є те, що її чоловік, оформлений її помічником, виявився агентом Росії з громадянством країни-агресора.

Як повідомляє .obozrevatel, питання про виключення парламентарія з фракції винесе особисто глава фракції Давид Арахамія. Крім того, він розповів, що чоловік Скороход відвідував засідання профільного комітету, де розглядався закон про анбандлінг (реструктуризацію «Нафтогазу». — Ред.). Там чоловік пропонував нардепам хабарі.

Відомо, що він має зв'язки зі скандальним путінським олігархом Павлом Фуксом. За словами Арахамії, за фактом події також будуть подані заяви в антикорупційні органи. Він запевнив, що скандал ніяк не пов'язаний з політичними переслідуваннями.

Чоловіка Скороход 14 листопада затримали правоохоронні органи. Вона заявила, що це нібито помста за її політичну позицію і відмову голосувати за ринок землі.

Підприємця Олексія Алякіна, який є цивільним чоловіком депутатки Анни Скороход, затримали вранці 14 листопада через розшук у Росії.

Про це розповів адвокат Сергій Тарасюк «Українській правді».

«О 10 годині ранку на розі вулиць Пилипа Орлика та Інститутської затриманий працівниками департаменту карного розшуку Нацполіції.

Він оголошений в розшук, був затриманий рік тому, тимчасове затримання вже пройшло, він, скажемо так, пройшов через усі процедури, і наразі триває процедура екстрадиційної перевірки.

Фактично була ще одна процедура, яка не передбачена законом. Затриманий повторно — законодавством це не передбачено.

Підстави для затримання — ті самі, що були рік тому. Тому це фактично ще одна екстрадиційна перевірка Генеральної прокуратури".

Алякіна доставлять до ізолятора тимчасового тримання, пізніше — обиратимуть запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту. На думку адвоката, засідання суду відбудеться 15 або 16 листопада.

Захисник каже, що попередні запобіжні заходи стосовно Алякіна скасовані, адже його процесуальна поведінка була належною.

На початку 2019 року Алякіна позбавили українського громадянства. При цьому, у 2013 році, коли підприємець отримував український паспорт, він відмовився від російського. За словами адвоката, наразі Алякін є особою без громадянства.

Захист Алякіна планує звертатись до Державного бюро розслідувань через нібито незаконне затримання.

Схожі новини