Передплата 2024 «Добрий господар»

В окупованому Криму через посуху пересихають річки та зникає вода у колодязях

  • 10.11.2019, 17:34
  • 720

У Криму тепла осінь з мінімальними опадами призвела до сильної посухи, яка спричинила пересихання головних річок, що живлять водосховища природного стоку півострова.

Про це повідомив на умовах анонімності активіст міжнародного руху за звільнення Криму #LiberateCrimea, передає Крим.Реалії.

«Водна проблема Криму посилюється з кожним роком. Поки російська влада рятує ситуацію з водопостачанням кримчан за рахунок артезіанської води, але і її ресурси стрімко зменшуються. У листопаді у багатьох населених пунктах вода практично зникла в колодязях і навіть свердловинах», — розповів активіст.

Загострення водної проблеми у Криму мотивувало кримських активістів міжнародного руху #LiberateCrimea ініціювати акцію «Водну проблему Криму вирішить лише деоккупація». Біля водних об'єктів півострова вони розміщували тематичні листівки для привернення уваги до проблеми пересічних кримчан.

Інформацію про сильну посуху у Криму, що призвела до пересихання головних річок, що живлять водосховища природного стоку півострова, підтверджує гідролог, завідуюча відділом гідрологічного прогнозування гідрометцентру Криму Наталія Охріменко.

Основні річки Криму, що живлять головні водосховища природного стоку, пересохли, сказала гідролог. Пересохла річка Чорна, яка живить Чорноріченське водосховище (для водопостачання Севастополя), і в верхів'ях пересохла річка Альма, яка живить Партизанське водоймище (водопостачання Сімферополя). Річки Кача, Бельбек, Коккозка сильно виснажені, витрати на них впали в рази, зазначила гідролог.

«Обсяг води в Партизанському і Сімферопольському водосховищах вже менше половини. Сильно виснажене Білогорське водосховище (менше ніж 15%), зараз подача води в східний Крим здійснюється з Тайганського (розташоване поруч). У Щасливенському водосховищі (для постачання великої Ялти) менше 30% обсягу, але воно поповнюється з Загорського водосховища. Там ще приблизно 50% води», — цитує Охріменко російське видання РИА Новости.

Схожі новини