Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Олігархи ніколи не мали так мало впливу на українську владу, як зараз, — Гончарук

  • 09.11.2019, 12:15
  • 446

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук запевняє, що олігархи ще ніколи не мали так мало впливу на владу країни, як нині.

Про це він сказав на Київському міжнародної економічному форумі, передає hromadske.

«На мене особисто не впливає ні Ахметов ні Коломойський… Дуже багато людей хотіли би, щоб всі вважали, що вони мають величезний вплив на уряд, парламент, президента. Я переконаний в тому, що так мало впливу, як мають ці шановані громадяни зараз, — вони не мали ніколи», — зазначив Гончарук.

Прем’єр зауважив, що всі олігархи є власниками великих монополій і для того, аби з ними працювати, необхідно мати регулятор, «який буде чесно рахувати тариф», та Антимонопольний комітет, «який буде давати тверезі оцінку». Також, за його словами, необхідна справедлива приватизація, над чим працює нинішній уряд.

«Я впевнений, що вплив олігархів і в медіа також буде поступово зменшуватися, але за один день це зробити неможливо. Очевидно, що є власники каналів, які захищають свої інтереси», — додав Гончарук.

Також він наголосив на важливості адекватної судової системи в цьому питанні.

«Чесні суди також нас будуть захищати, не зважаючи на прізвища. Я не вважаю, що Коломойський кудись повертається, я не вважаю, що вплив олігархів збільшується, він зменшується», — підсумував прем’єр.

Схожі новини