Передплата 2024 «Добрий господар»

"Ставимось до людей, як до скота": Зеленський відзначився в Харкові коментарем про "Завод імені В. О. Малишева"

  • 06.11.2019, 15:58
  • 1 124

Президент України Володимир Зеленський відвідав державне підприємство транспортного та енергетичного машинобудування "Завод імені В. О. Малишева" та поспілкувався із його працівниками

Про це він заявив під час участі у нараді з проблемних питань діяльності «Укроборонпрому» у Харкові, передає Еспресо.TV.

«Були на заводі Малишева, побачили, що там відбувається. По-перше, я в шоці, що стосується статистики. З 2009 року побудували 1 танк для ВСУ. А у радянські часи 900 танків на рік. Потім ми побачили людей, які там працюють. Я завжди хочу просто поговорити з людьми і зрозуміти, які проблеми. Страшна заборгованість по зарплатах на цих підприємствах (до 4 років), низька зарплата, На авіаційному заводі зарплата 3,5 тис грн. Як може людина працювати на державу, як вона може в цілому називатись людиною в таких умовах?», — заявив Зеленський.

Після цього президент обурився умовами, в яких працюють люди:

«Сказали, взимку люди працювали у приміщенні з температурою у 0 градусів. Я вибачаюсь, що перейду на таку мову, але ми як к скоту к людям відносимося, а потім хочемо, аби поважали владу, Україну, нікуди не уїжджали, аби працювали підприємства».

Він заявив, що хоче, аби прем’єр зібрав уряд і з’ясував, хто замовник, і чому завод виробляє так мало танків, а також, що робити із заборгованостями та іншими проблемами.

Схожі новини