Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сьогодні У «Майстерні здоров’я» навчали, як запобігти діабету

  • 05.11.2019, 14:17
  • 797

 14 листопада відзначається Всесвітній день діабету, метою якого є поширення інформації та знань про фактори ризику виникнення цієї недуги.

Цукровий діабет належить до десятка найпоширеніших захворювань в усьому світі. За офіційними даними в Україні понад 1,5 мільйона осіб зареєстровані як такі, що мають діабет. Ще в 2 рази більше тих, хто не знає, про своє захворювання. Кожні 8 секунд у світі одна людина помирає від діабету.

Напередодні профілактично-просвітницький проект «Майстерня здоров’я» провів чергову акцію із запобігання виникнення цукрового діабету «Проста дія може знизити ризик». 4-5 листопада з 14.00 до 17.00 в приміщенні супермаркету «Арсен», що на площі Міцкевича, 5 у Львові для всіх охочих проводилися:

• безкоштовні вимірювання артеріального тиску,

• визначення рівня глюкози в крові

• розповсюдження просвітницької літератури щодо факторів ризику розвитку діабету

Акція проводилася за ініціативи НАМН України та за участі студентів та інтернів Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, зокрема кафедр пропедевтики внутрішньої медицини № 1 (відповідальний — докт.мед.наук, професор А. Базилевич) та ендокринології (відповідальна — докт.мед.наук, професорка А. Урбанович).

Як зазначила радник президента НАМН України Олена Євстігнєєва, подібні акції є корисними насамперед для громадян, адже спонукають більш уважно та відповідально ставитися до власного здоров’я. Ще одним позитивним моментом є залучення студентів та інтернів ЛНМУ ім. Данила Галицького до проведення обстежень та спілкування з пацієнтами — це додає їм практичних навиків та досвіду.

Схожі новини