Передплата 2024 «Добрий господар»

Відсьогодні в Україні діють нові правила купівлі валюти: що змінилося

  • 05.11.2019, 12:58
  • 883

Національний банк України з 5 листопада 2019 року скасував обмеження на купівлю іноземної валюти та банківських металів фізичними особами в еквіваленті 150 тисяч гривень на день через касу банку, фінансової установи або в системах онлайн-банкінгу.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Як зазначається в повідомленні, за оцінками НБУ ці послаблення не матимуть суттєвого впливу на валютний ринок, оскільки переважна більшість операцій фізичних осіб з купівлі іноземної валюти здійснюється на суми, менші за 150 тисяч гривень.

«По-друге, загальні обсяги купівлі і продажу валюти населенням сьогодні є співмірними. Водночас чиста купівля валюти НБУ на міжбанківському валютному ринку завдяки надлишковій пропозиції валюти з боку бізнесу та інвесторів у цьому році сягає майже 4 млрд доларів, а міжнародні резерви впродовж останніх місяців зберігаються на рівні 21−22 млрд доларів», — зазначили у регуляторі.

У НБУ також вважають, що немає підстав і для посилення тиску на гривню внаслідок дії психологічних чинників: інфляційні та девальваційні очікування українців, як свідчать останні опитування Національного банку, продовжують поліпшуватися.

«Прямий»

Схожі новини