Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львівській опері 30-ліття виходу УГКЦ із підпілля відзначили духовно-мистецькою програмою

  • 04.11.2019, 21:57
  • 674

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин відвідав духовно-мистецьку програму «Божий Агнець», присвячену 30-літтю виходу УГКЦ із підпілля та Блаженному священномученику Омеляну Ковчу. Заходи відбулися у Львівському театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.


На початку святкової програми відбулося погашення марки.
«За цих 30 років УГКЦ відбулася не лише інституційно, вона також стала відігравати значну соціогуманітарну роль — це і військове та студентське капеланство, залучення молоді до церкви, служіння та духовна опіка для усіх найбільш потребуючих», — зазначив під час виступу Олександр Ганущин.

Відтак Олександр Ганущин вручити нагороди Львівської обласної ради. За жертовне служіння в катакомбній підпільній Церкві, подвижницьку працю на ниві християнської духовности, активну громадську позицію та з нагоди 30-річчя виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви відзначив:
Почесними відзнаками «Пам'яті блаженного священномученика отця Омеля Ковча»:
Ієромонаха Йосифа Будая, Чину Святого Василія Великого;
Ієромонаха Ігнатія Гнатіва, Чину Святого Василія Великого;
Ієромонаха Матея Гавриліва, Чину Святого Василія Великого;
Ієромонаха Ігнатія Корінця, Чину Святого Василія Великого;
Ієромонаха Севастіана Дмитруха, Студійського Уставу;
Ієромонаха Петра Гладія, Студійського Уставу.

Опісля голова облради отримав з рук архієпископа Львівської Української греко-католицької церкви Ігоря Возняка нагороду з нагоди 30-ліття виходу УГКЦ із підпілля.

Як відомо, від 16 жовтня до 12 листопада у Львові відбувається чимало заходів, які присвячені 30-літтю виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля та вшанування 75-річчя відходу до вічності Праведного Митрополита Андрея Шептицького: екскурсії Митрополичими садами, у крипті архикатедрального cобору св. Юра, богослужіння, а також заходи у навчальних закладах, бібліотеках та культурних центрах міста

Схожі новини